by Bettina K.Rasmussen

Jeg er uddannet fysioterapeut og har været klinikejer og privat praktiserende fysioterapeut siden 1999 under Gilleleje Fysioterapi.

Siden 2012 har jeg drevet et Pilatescenter og er certificeret pilates instruktør. Jeg har studeret forskellige genre af pilates blandt andet klassisk pilates, Pilates standard og den Danske Pilates skole. Derudover har jeg studeret Stotts Pilates, Body Balance, Ellie Hermann, Basi med flere.

Jeg har siden 2012 undervist i Pilates i vand og på land. På land underviser jeg i mat, reformer, chair, cadillac og tower.

Med min uddannelse som fysioterapeut og praktiserende fysioterapeut kombinerer jeg Fysioterapi og Pilates og heraf navnet PilatesTerapi.

I 2021 er jeg gået mere “All-In” og beskæftiger mig primært med Pilates Terapi.

PilatesTerapi

Som fysioterapeut har jeg igennem mange år behandlet patienter/ klienter med smerter og symptomer i bevægeapparatet (kroppen). Disse behandles fortsat med fysioterapi, hvor jeg ved førstegangs-behandling laver en journal over dine symptomer, hvornår de er startet, hvordan de startede, hvor de sidder med mere..

Herefter laves nogle test og det være test for bevægelighed, test for funktioner i bevægeapparatet, palpation (mærker efter) og sammen med dig, laver vi en analyse af dine symptomer og mulig årsags-sammenhæng. Herunder laves et mål og en plan for din behandling.

Hvis du ikke har symptomer/smerter i kroppen, laves en analyse af din krop i forhold til Pilates principperne. Din bevægelighed, styrke, balance, koordinering, kropsholdning testes

Pilates

Pilates kan være et supplement til en fysioterapeutisk behandling, det kan også være at der trænes primært pilates øvelser til din behandling.

Pilates er en mere holistisk tilgang til symptomer og der ses mere bredt på hele dig, som Joseph Pilates beskriver i sine bøger er der en sammenhæng mellem”Body, Mind and Soul.”

Der vil som supplement til din behandling være fokus på pilatesprincipper såsom kropsholdning, åndedræt,  smidighed, koordinering, balance og kropsbevidsthed.

Alt efter mål og plan for dine symptomer vil du tilbydes individuel behandling eller holdtræning.